U našoj ponudi nalaze se nove jedrilice renomirane tvrtke Beneteau koja već više od 120 godina potvrđuje kvalitetu svojih proizvoda kroz sustav konstantne inovacije.

Kada je Benjamin Beneteau proizveo svoju prvu jedrilicu 1884. godine, nije mogao zamisliti da će se njegova strast i ljubav za jedrenjem produžiti kroz generacija koja su ga pratila i s vremenom kreirala ime Beneteau kao jedan od najjači u svijetu nautike. Stećeni uspjeh u vođenju proizvodnje brodova je rezultat mukotrpnog rada, inovacija i duh pionira proizašlog od utemeljitelja koji je još uvjek kamen temeljac u nastavku poslovanja tvrtke kroz generacije.

Tvrtka Ultra d.o.o je službeni zastupnik za Beneteau u Hrvatskoj, mi smo naravno iskoristili duh vođenja Beneteau i kroz 16 godina poslovanja u ovom poslu smo nastavili poboljšati našu uslugu. Predstavljamo široki izbor novih i rabljenih Beneteau jedrilica i brodova s velikim brojem ponuđenih usluga kao što su najam jedrilica i charter management program.

Beneteau ponuda uključuje linije Oceanis i First s različitim dužinama od 20 do 62 stopi. Sve Beneteau jedrilice su rezultat vrhunskih projekata sa specifičnim karakteristikama za svaku liniju.

Naša ponuda rabljenih brodova uključuje jedrilice iz različitih Beneteau linija, no u našoj ponudi se nalaze i modeli drugih proizvođača, motorne jahte itd. Provjerite našu trenutnu ponudu…

Ako imate želju kupiti novu jedrilicu, a da pri tom ne želite imati brigu o njenom opremanju, vezu, održavanju, rezervacijama i ostalim troškovima koje plovilo donosi -nudimo Vam Charter management program.

Kao službeni zastupnik za Beneteau, Ultra d.o.o. je zadužena uz prodaju i za održavanje i servisiranje Beneteau jedrilica u Hrvatskoj. Ultra već nekoliko godina pruža vrlo profesionalne i specifične usluge u nautičkom svijetu.

Sa više od tisuću otoka prepunih prirodnim ljepotama Hrvatska je idealna destinacija za jedrenje.

Otoci
Pređenih milja
Brodova isporučeno
Sati na vašoj usluzi
Investicije u management & ponude za 2024. sezonu!

Investicije u management & ponude za 2024. sezonu!

Investirajte u nautici i postanite vlasnik Beneteau jedrilice s nama. Ultra Sailing je odabrala listu zanimljivih plovila za sljedeću charter sezonu koju nudimo svim zainteresiranim klijentima i partnerima. Trenutna 2023. Nautička sezona s novim izazovima je sada u punom zamahu i moramo biti zadovoljni s ostvarenim rezultatima, do sada. Naš je fokus već u 2024. nautičku sezonu i već možemo biti zadovoljni s najavljenim rezultatima i prema našim iskustvima. Ultra Sailing uvijek nastoji poboljšati svoju ponudu i velikom ponosom nudimo danas veliku flotu modernih i atraktivnih Beneteau jedrilica iz različitih baza na Jadrana, opremljenih prema najvišim standardima nautike i različiti u smislu opreme i rasporeda kabine kako što bolje odgovarali potrebama tržišta. Svi naše brodovi su opremljeni s punim izborom opreme i jedara a sve je veći brod plovila opremljenih s jedinicama klimatizacije npr. Naši tehničar na pontonu i kolegice u bookingu su uvijek na usluzi kako bi bili fleksibilni i prilagodljivi potrebama našim gosta u charteru. Ultra Sailing je također jedina agencija koja može ponuditi sve First modele (First 27, 36, 44 & 53) iz jedna baze u ACI marini Split.

Za sljedeću smo nautički sezonu planirali nove akvizicije i nove modele u ponudi kako bi dodatno obogatili našu flotu. Najatraktivniji i najpopularniji modeli poput Oceanis 40.1, Oceanis 46.1 & Oceanis 51.1 i dalje pokazuju jako dobre rezultate a već imamo i ogroman interes tržišta za dolazećeg novog Oceanisa 37.1 koji se može opremiti s 3 kabina & 2 kupaone. Naš glavni cilj je imati Oceanis 37.1 već u Biograd na sajmu nautike u Listopadu, a za one kojima se žuri ga mogu vidjeti u Cannes već u Rujnu. Drugi cilj je isporučiti sve predviđene modele na vrijeme da budu spremni za 2024. sezonu. Velika je novost i mogućnost narudžbe nove verzije Oceanisa 40.1 s 4 kabine.

Možemo ponuditi naše usluge ključ u ruke svim klijentima: otvaranje nove tvrtke u Hrvatskoj, financiranje kroz Leasing programe partnerskih banaka, definirati opremu za optimalno plovilo u charteru i voditi računa o svim administrativnim radnjama prije i nakon isporuke po principu ‘’ključ u ruke’’. U slučaju da ste zainteresirani za naš program, stojimo Vam na raspolaganju i možemo Vam poslati konkretne ponude i projekcije da dobijete malo bolju sliku prije odluke.
Vaša Ultra Vam stoji na raspolaganju za sve vrste upita, slobodno nas kontaktirajte na: sales@ultra-sailing.hr

Kako to izgleda u praksi?:

1. Odlučili ste se za kupnju i znate koji vas model najviše zanima
2. Na temelju našeg iskustva, zajedno definiramo opremu broda za optimalne rezultate
3. Uplaćujete predujam za potvrdu kupnje (20.000 EUR + VAT za Oceanis 46.1 npr.) i potpisujemo kupoprodajni ugovor i CM ugovor, narudžba se zaključi na vaše ime
4. Do isporuke, Beneteau ne traži dodatnih plaćanja, vaša jedina obveza je otvoriti tvrtku u RH (ako nemate postojeću tvrtku). Ovaj proces je jednostavan i odrađuje se uz pomoć odvjetnika (po potrebi), cijeli postupak traje cca. 15 radnih dana
5. U međuvremenu vas možemo spojiti s nekoliko domaćih banaka koje mogu ponuditi i usluge financiranja putem Leasinga i započeti proces prikupljanja dokumentacije za odobrenje. U slučaju da ne trebate financiranje, ne trebate ništa posebno pripremiti u ovom periodu.
6. Od prilike 3 tjedna prije isporuke dobijete obavijesti o plaćanju balansa.
7. Kad je brod u cijelosti isplaćen prema Brodogradilišta, tražimo termin za ukrcaj od transportera. Transport traje od prilike 5 radnih dana iz Francuske za Hrvatsku. Kada brod stiže u marini, kontroliramo svu opremu i počinjemo proces isporuke koji također traje jedan tjedan (priprema i montaža jarbola, zaštitni premazi, jedra, tende i sve detalje prije i nakon porinuća).
8. Kad je plovilo spremno za transfer, isporučujemo ga u charteru bazi i tamo ga preuzima voditelj baze da ga pripremi do kraja za charter sezonu (sigurnosno oprema, posteljina, posuđe, tende itd.). Brod je spreman za charter i može početi raditi i ostvariti prihode.
Sve nove modele koje nudimo za sljedeću sezonu su već u našoj booking listi za 2024. sezonu.

Detalji & brojke:


- Novi Oceanis 46.1 opremljen za najam će koštati cca. 365.000EUR + VAT (456.250EUR) spremno za jedrenje u Hrvatskoj.
- Učešće za Leasinga je 40% od kompletnog bruto iznosa, odnosno 182.500EUR
- Vaša tvrtka će dobiti cijeli iznos PDV-a natrag od prilike 40ak dana nakon aktivacije Leasinga, odnosno 91.250EUR
- Ovo znači da je neto učešće koje Kupac plaća 182.500 - 91.250 = 91.250EUR
- Ostataj iznosa se financira kroz Leasing u periodu od 84 mjeseci npr. (60%, odnosno 273.750EUR)
- Iznos rate za standardni leasing program je 4.048,87 EUR (s kamatom od 6,7%)
2024 ponude i prilike:
Postanite vlasnik plovila i odaberite najbolji model koji će najviše odgovarati vašim potrebama i mogućnostima. U sezoni 2024. vam možemo ponuditi Oceanis 37.1, Oceanis 40.1 (s 4 kabine!), Oceanis 46.1 & Oceanis 51.1. Imat ćemo također mogućnosti ponuditi i First 44 u sklopu posebno CM programa.
Cijene, ponude, kalkulacije i ostale informacije možete dobiti na upitu, slobodno nas kontaktirajte.

 

Sajam nautike Cannes 2023

Sajam nautike Cannes 2023

Dragi prijatelji, partneri i vlasnici jedrilica Beneteau. S ponosom najavljujemo 2023 Cannes Yacht Festival našim sudjelovanjem na najvećem otvorenom europskom sajmu brodova
Na valu odlične 2023. nautičke sezone, s punim optimizmom gledamo prema sljedećim sezonama i već smo fokusirani na dolazeću 2024. prodajnu sezonu. Kako očekujemo rekordan broj sudionika i posjetitelja, željeli bismo pripremiti vašu posjetu i dolazak, stoga bi vas zamolili da nas kontaktirajte ukoliko planirate vaš dolazak.

Ove sezone prva zvijezda cijelog događaja zasigurno će biti sprva prezentacija novog Beneteau Oceanis 37.1 i izložba First modela 44 & 53.

- OCEANIS 37.1 (novi model)
- OCEANIS 51.1
- OCEANIS 54 YACHT
- OCEANIS 60 YACHT
- FIRST 44
- FIRST 53

Ove će se sezone Cannes Yacht Festival podijeliti u 2 dijela s prostorom posvećenim jedrilicama, a drugim koji će biti posvećen motornim jahtama. Naš prodajni tim bit će prisutan tijekom cijele revije kako bismo pozdravili naše partnere, prijatelje, kupce i klijente. Bit će nam zadovoljstvo pozvati nas da nam se pridružite, u slučaju da nas planirate posjetiti, pošaljite nam potvrdu putem email-a.

Sajam počinje 12.09. i trajat će do 17.09.

Vaša Ultra

Test Firsta 44

Test novog Firsta 44

Beneteauova najstarija linija ima kultni status, a među industrijskim jedrilicama predstavlja dobar omjer cijene i kvalitete. Njome smo zajedrili u tipičnim ljetnim jadranskim uvjetima.


O liniji First ne možemo reći puno, a da jedriličarima nije već odavno poznato. Najstarija je i prepoznatljiva linija jedrilica francuskog brodogradilišta Beneteau koja se gradi od 1977. godine. Ističu se po dobrim performansama i maritimnim sposobnostima, pogodne su za obiteljsko krstarenje i klupsko regatavanje. Do sad je pod tim imenom sagrađeno preko 25 tisuća primjeraka i ukupno 70 modela jedrilica. Na Mediteranu je vjerojatno nemoguće naći marinu, a da u njoj nije vezan barem jedan First.
Danas je u ponudi 6 modela brenda od 14 do 53 stope i mogle bi se po¬dijeliti u 4 kategorije od malih sportskih 14-ica bez kabine, zatim dnevnih jedrilica od 24 stope, preko glisirajućih krstaša od 27 i 36 stopa, do performansnih krstaša od 44 i 53 stope, koje spadaju pod širi pojam jahti i pogodne su za dugo obiteljsko krstarenje, ali i konkurentno klupsko regatavanje.
Premijeru Firsta 44 je brodogradilište Beneteau imalo prošle jeseni u Cannesu, a ovo je upravo ta jedrilica sa serijskim brojem 001. Navalnu arhitekturu radio je studio Biscontini Yacht Design, dok je dizajn eksterijera i interijera radio Lorenzo Argento i gradi se u dvije verzije. Oprema prve verzije više je orijentirana za krstarenje, s naglaskom na udobnost i nosi naziv jednostavno First 44, dok je druga sportskije opremljena i nosi naziv First 44 Performance. Glavne razlike su u dubini i tipu kobilice, težini i materijalu bulba, zatim u visini i materijalu jarbola, te u oblogu palube tikovinom ili gelcoatom, odnosno opremi kokpita s 4 ili 6 vinčeva, sa i bez klizača škote glavnog jedra itd.
Performance verzija nudi i opciju vodenih balastnih spremnika od 300 litara sa svake strane. Nije puno, ali kada smo u regati, svakih pola čvora brzine vrijedi…

 


MODERAN DIZAJN, KARBONSKI JARBOL


Budući da je naš testni primjerak građen za prezentaciju na sajmu, ima miješanu opremu, pa je kobilica kraća i na palubi je tikovina, a u kokpitu su četiri vinča, od čega tri električna, ali jarbol je viši i od karbona. Obje verzije u standardu se nude s velikim integriranim baštunom. Jedrilje je moderno, s jarbolom izmaknutim maksimalno prema krmi, kako bi omogućili čim veću površinu letnih jedara.
Linija brodice je vrlo elegantna, moderna, sa širokim bokovima, te širokom krmom, zaobljenom od vodene linije prema gornjem dijelu trupa. Profil krova kabine je nizak, te je općenito paluba vrlo jednostavno izvedena s dugim nježnim linijama, pa je preglednost preko svega odlična iz bilo kojeg kuta. Paluba na provi je prohodna i komotna za pripremu jedara, a s obzirom na to da je ravna, pogodna je za uživanje u suncu tijekom sidrenja i tamo bi se mogle postaviti i sklopive stolice za romantične prigode.

POZICIJOM JARBOLA U INTERIJERU VIDI SE DA JE PRI IZRADI KONCEPTA JEDRILICE, PREDNOST DANA JEDRILJU, ŠTO JE POHVALNO

Bočni prolazi su široki i bez zapreka po čitavoj dužini trupa. Prohodnost je važna stavka na brodici jer jamči brzu reakciju, odnosno sigurnu plovidbu. Kokpit je moderan, elegantnih oblih linija bez oštrih elemenata klupe i oko ulaza, a to je uvijek tražena osobina da ne zapinju konopi, teže je zapeti i dobro izgleda. Klupe su ergonomski dizajnirane i udobne, posebno s jastucima, a s obzirom na jednostavnost upravljanja jedrilicom, za očekivati je da će se posada, uključujući i skipera, tijekom krstarenja uglavnom nalaziti duboko zavaljena u naslon klupa.

 


FUNKCIONALNOST PROSTORA


Iz kokpita se dobro vidi horizont, čak i kada je sprayhood s biminijem podignut, zahvaljujući visokom prozirnom vjetrobranu. Dobar je i jasan pogled na instrumente postavljene na jarbolu ispod buma, a nadohvat ruke su i sve komande za korigiranje smjera pomoću jednog od čak tri uređaja za upravljanje autopilotom u vanjskom dijelu.
Iz pozicije skipera mogućnosti su takve da se jedrilicom može bez poteškoća upravljati u dvoje, a snalažljiviji će jedriličari jednostavno njome upravljati i sami. Na postoljima kolutova kormila su svi uređaji za navigaciju. Naš primjerak opremljen je velikim Garminovim chart-plotterima s obje strane, uređajem za upravljanje pramčanim potisnikom, zasebnim Raymarine uređajem za autopilot, kompasom, botunima za upravljanje navigacijskim i ambijentalnim svjetlima, trubom, dizalicom krmene platforme i predviđenim mjestima za botune sustava vodenog balasta koji nismo imali na raspolaganju.
Odmah ispred postolja kormila su sa svake strane po jedan električni i jedan manualni vinč, do kojih su provučeni svi konopi sa stoperima i od tamo skiper ima potpunu kontrolu nad brodicom. U originalu, ova “crui¬sing” verzija opreme palube dolazi s fiksnom pozicijom škote u sredini kokpita, između dva koluta kormila, što nije najspretnije rješenje. Mi smo srećom imali ugrađen veliki klizač koji, osim što omogućava bolju kontrolu jedra, pruža bolju prohodnost u kokpitu.
First 44 ima zanimljivo rješenje bočne klupe za skipera s obje strane, koja je dobro pozicionirana za sjedenje na više načina. Područje oko skipera ima visoku čvrstu aluminijsku ogradu u kutevima krme, i na sredini, pa se tijekom jedrenja čovjek osjeća sigurno i ima se gdje prihvatiti. U podu su nagibne stepenice, idealne za vodoravno stajanje kada je jedrilica nagnuta.

Ispod kokpita na krmi je veliki garažni prostor, kojem se pristupa odozgo kroz veliki otvor kokpita ili kroz otvor po širini kada je spuštena krmena platforma. Unutra stanu napuhani tender, mali motor i ostale morske igračke. Platforma je savršena za guštanje u ljetnim radostima. Zahvaljujući velikim čvrstim stepenicama koje se otvaraju skupa s platformom, odlična je komunikacija s obalom prilikom boravka u marini.


ZA DUGU PLOVIDBU


Ulaz u kabinu je širok i ima čvrsti rukohvat od inoksa s lijeve strane, što je važna stvar za brzu reakciju s obzirom na to da je riječ o jedrilici s visokim stropom interijera pa od kokpita do poda imamo proći šest stepenica. Interijer je vrlo prostran zahvaljujući 4,25 metara širine u sredini trupa. Salonom dominiraju velika L-kuhinja i veliki stol za objedovanje s lijeve strane prostora, s dvije velike klupe. Budući da je jarbol izmaknut prema krmi, nalazi se uz sredinu stola, što nije baš uobičajeno, a tu vidimo i da je prilikom osmišljavanja koncepta jedrilice naglasak bio na jedrenju, bez kompromisa nauštrb interijera.
Najvažnije je da ne smeta, a budući da se nalazimo na jedrilici, lijepo je vidjeti ključne brodske elemente. Nasuprot stolu, s desne strane je velika klupa pogodna za dnevni odmor koja se može i proširiti podizanjem naslona, te biti pogodna za odmor skipera. Iz ležećeg položaja, od tamo ima dobar pregled nad još jednim velikim Garminovim MFD-om, iznad skiperskog stola sa svim potrebnim navigacijskim uređajima, ladicom za karte i ključnim sklopkama struje nadohvat ruke.
Kuhinja je potpuno opremljena za dugi boravak i pripravljanje složenih jela, a u elementima ispod sudopera i kabinetima ima puno mjesta za pospremanje namirnica, suđa i posuđa. Nasuprot kuhinji je standardno raspoređena prostrana kupaonica s odvojenom tuš-kabinom i velikim umivaonikom.

JEDRILICA IMA DOBRO POGOĐENI TRUP, DOBRO JEDRI I NA KORMILU SE OSJETI SVAKA NJENA NAMJERA


Ambijent interijera na našem je primjerku vrlo ugodan, toplih nijansi drva. Svi elementi i pod izvedeni su tehnologijom vodootporne šperploče s furnirom. Na podu je grublja, a na plohama kabineta fini oblog furnira tikovine, s rubovima od punog drva. Što znači da će se pod i neki dijelovi elemenata vjerojatno brzo potrošiti uslijed intenzivnog korištenja, primjerice u charteru, no riječ je o današnjem standardu i takav se oblog relativno lako mijenja kada dođe vrijeme za to.
Krmene kabine su standardno opremljene, s dovoljno prave komocije za duži boravak dvoje ljudi. Strojarnica je također standardno raspoređena, s velikim pristupom ispod stepenica ulaza i kroz nekoliko otvora sa svake strane kroz krmene kabine. U standardu ne dolazi s instaliranim svjetlom, što je korisno i lako se može ugraditi, a osim toga, doima se urednom i lako dostupnom za najčešće servisne poslove.

 


JEDRENJE I DOJMOVI


Naša jedrilica na testu je bila opremljena glavnim jedrom, roll genovom te Code 0. Jedrili smo u uvjetima umjerenog maestrala brzine oko 12 čvorova, vjetrom tipičnim za ljetna razdoblja na Jadranu. Uz obalu gdje je maestral slabio do 7 čvorova, brzina je i dalje bila iznad 5 čvorova. U oštru orcu s 13 čvorova aparenta i protiv kurenta pred Splitskom lukom držali smo 7,5 čvorova. Mezonave jedrili smo u pravilu brzinom vjetra, dok je u polukrmu, s Code 0 brzina bila oko 8,5 čvorova.
Plovidba na motor je ugodna, gotovo uopće bez buke i bez vibracija. Unutra je Yanmar 4JH57, s elektroničkom ručicom za upravljanje, što na jedrilici ima svojih mana, pa se primjerice ne može ubaciti u brzinu kada je motor ugašen, pa se tijekom jedrenja čuje elisa. Srećom, zbog modernih pataraca od sintetičkih materijala taj zvuk nadglasaju vibracije od strujanja vjetra u oputi, što brodici daje pravi “jedriličarski” osjećaj. Brodica je opremljena pramčanim potisnikom za pomoć u pristajanju. Budući da ima sustav kormila s dva lista, što je prednost u jedrenju, prilikom pristajanja ima svojih nedostataka, no to su stvari na koje se vlasnik ovakve brodice mora naviknuti i u kombinaciji s potisnikom može izvoditi željene manevre u skučenim prostorima marina. Na timunu je osjećaj upravljanja izrazito osjetljiv, precizan i svatko tko će htjeti istjeravati svaku desetinku čvora, moći će to osjetiti u ruci, što je uzbudljiv osjećaj. Kada se pusti, jedrilica istog trenutka traži svoj put i daje indikaciju što bi se još moglo namjestiti. Isto tako, pritiskom botuna autopilota, jedrilica suvereno podnosi valove, zanošenja i ništa se dramatično ne događa.
S nama su na testu bili i Hrvoje Modrić i Emil Tomašević iz charter tvrtke Ultra Sailing. Emil je inače obožavatelj Beneteauovih jedrilica i njihov dugogodišnji zastupnik, direktor Ultre, te prije svega uspješan hrvatski jedriličar. Njegove ste tekstove o jedrenju imali prilike čitati u Moru prije 20 godina, a možda ste i čitali njegovu knjigu Priručnik za jedrenje… Emilovo iskustvo, vještine i znanje o jedrenju su neosporivi. No, unatoč tomu što je pristran, zamolili smo ga da pokuša rezimirati svoje dojmove o Firstu 44.

ODNOS ULOŽENOG I DOBIVENOG


„Kad ja vidim konjića na nečemu što piše First, imam osjećaj da je to dobro. Zato što je odnos vrijednosti i dobivenog u korist dobivenog. Ima dobar dizajn i dobru cijenu u odnosu na brodove koji imaju jednaku kvalitetu i koji koštaju više. First 44 je pravi primjer toga i svidio mi se od prvoga trenutka. Ovaj brod ima malo ‘previše’ opreme – tikovu palubu, klimu, grijanje, ekstra baterije i svu moguću opremu, još uz to karbonski jarbol i standardnu kobilicu. Dakle Performans je, ali ne onaj pravi. Jako lijepo jedri, njemu treba 5, 6, 7 čvorova vjetra, nakon toga postiže jako lijepe brzine. Vjerujem da, kad bi ga premjerili da bi imao i uspjeha na regatama. Kao obiteljski krstaš, mislim da je to ono što Beneteau zna napraviti. U kategoriji od 40 do 50 stopa, teško će se naći tako dobar odnos cijene i onoga što ste dobili. Ima stvari koje su mogli bolje, ali ima i onih koje su bolje nego što sam očekivao. Beneteau zna napraviti sve, jedino je pitanje isplati li im se to. Kod First linije ulažu malo više jer im je to brend za imidž, a ne neki brend koji nosi novac. Ima veliku tradiciju i mislim da je First 44 zaista pravi First.“

A mi ćemo se s Emilom složiti. Dizajn, performanse i osjećaj jedrenja te boravak na brodu su bez zamjerke, dok su materijali u izradi interijera nešto jeftiniji, ali to se itekako osjeća na krajnjoj cijeni brodice. Također, jedrilica djeluje jednostavnom za održavanje, što je bitna stavka, posebno ako je u charteru. Njome se lako upravlja, možete jedriti i u paru te se pritom osjećati smireno i sigurno.

FIRST 44
Dužina preko svega 14,15 m
Dužina trupa 13,18 m
Vodena linija 12,82 m
Širina 4,25 m
Balast (standard) 3300 kg
Težina 10.660 kg
Gaz (standard) 2,15 m
Navalna arhitektura Biscontini Yacht Design
Dizajn Lorenzo Argento
Godina modela 2022.
Tank goriva 200 l
Tank vode 370 l
Motor 4JH57 CR SD 57 KS
Jarbol carbon classical
Glavno jedro 61 m2
Genova 60 m2
Code0 105 m2
Osnovna cijena DAP brodogradilište bez PDV-a 343.200 €
Konačna cijena potpuno opremljenog testiranog modela u Hrvatskoj bez PDV-a 584.315 €

Jedrili: Ekipa Mora, Emil Tomašević i Hrvoje Modrić
Napisao Teo Marević
Snimili: Teo Marević i Marin Srzić

Iznajmite First jedrilicu u 2023.

Iznajmite First jedrilicu u 2023.

Prije desetak godina bili smo oduševljeni našom flotom One-Design jedrilica First 35 i First 45 koja su se nalazila u našoj charter bazi u Marini Kaštela. Na tim plovilima smo godišnje organizirali nekoliko regata pretežito za inozemne jedriličare. U to vrijeme bili smo jedina tvrtka za iznajmljivanje plovila koja je u svojoj floti imala 10 plovila istog dizajna First 35 i First 45 u Hrvatskoj. Dakle, uzbuđenje s brandom Beneteau First se i dalje nastavlja s našom novom First linijom jedrilica.

Ultra Sailing je jedina tvrtka na svijetu koja može ponuditi First modele kao ekskluzivna ponuda za najam. Iz naše splitske baze u sezoni 2023. možete rentati kompletnu liniju First modela od 36 do 53 stopa. First 53 Yacht se može unajmiti samo s posadom dok Firstove 27, 36 i 44 možete rentati bez skipera u klasičnoj ‘’bareboat’’ ponudi chartera.

Naši Firstovi su opremljeni za regatne programme i za one željni komfornog jedranja na Jadranu. Interes iskusnih jedriličarai željni pravog jedrenja na za to predviđene jedrilice je svake godine sve veći, kako bi odgovarali njihovim zahtjevima imamo poseban tim zadužen za naše Firstove.

Više detalja o ponudi i modelima možete dobiti na ovaj link (…)