Ultra Jedrenje i Ultra d.o.o. nude vlastiti program charter management-a već više od 10 godina. U ovom trenutku u našoj floti su 42 različite Beneteau jedrilice smještene u najatraktivnijim bazama u Hrvatskoj: Dubrovnik, Split i Trogir. Program charter management-a s jedrilicama se sastoji od slijedećih aktivnosti:

- Opremanje i priprema broda u skladu s Hrvatskim propisima o charteru
- Godišnje održavanje i servis
- Registracija i administrativne protokole za charter
- Godišnji vez u marini za jedrilicu
- Praćenje i booking/rezervacije broda od strane naše agencije
- Procedura primanja gostiju i check-in/check-out u našim charter bazama
- Potpuna podrška gostima prije i tjekom charter korištenje broda

Ako imate želju kupiti novu jedrilicu,a da pri tom ne želite imati brigu o njenom opremanju, vezu,održavanju, rezervacijama i ostalim troškovima koje plovilo donosi -nudimo Vam Charter management program. On može biti dugoročna investicija u jednom od trenutno sigurnjih poslovnih grana danas u Hrvatskoj. Ultra Vam nudi sve odgovore kada je riječ o charter management-u, saznajte više:

CHARTER MANAGEMENT PROGRAM

U današnje vrijeme malo tko ima dovoljno slobodnog vremena koje bi proveo na svojoj jedrilici. Plovilo treba održavati, brinuti i ulagati u njega. Brod kupljen kroz Charter management-u je investicija koja može pokrivati godišnje troškove broda i dati prihod, a ujedno je vlasnik može koristiti u slobodnim terminina. Ultra brine o svemu vezano za jedrilicu (počevši od rezervacija, do opremanja, održavanja), a vlasnik mora na vrijeme obavijestiti o terminima kada želi koristiti plovilo za sebe.
Nudimo dvije varijante CM:

1- VERZIJA VLASNIK

Naručite Beneteau jedrilicu kod Ultra d.o.o. (zastupnik za Republiku Hrvatsku) koja vodi računa oko narudžbe i isporuke broda u Hrvatskoj. Ultra d.o.o. vas savjetuje oko odabira ,opremanja i dodatne opreme koja bi bila u skladu s charter standardima. Konačni cilj je imati jedrilicu spremnu za charter djelatnost u skladu s propisima. Vlasnik financira brod spreman za charter djelatnost u Hrvatskim vodama.,a jedini uvijet je da je jedrilica registrirana na hrvatsku zastavu i da vlasnik ima tvrtku ili obrt registriranu za najam plovila. Odkad je Hrvatska punopravna članica Europske Unije, Hrvatska omogućuje svim Europskim građanima mogućnosti bavljenje charter djelatnost u RH pod EU zastavom. U tom slučaju je vlasnik plovila EU tvrtka.

Prihodi/rashodi
Ultra prije svake sezone napravi kalkulaciju broda u charteru s troškovima i prihodima od chartera. Svake godine, očekujemo prosjek od 18 tjedana chartera godišnje. Dakle, u većini slučajeva, kalkulacija se radi na osnovnu tih 18 tjedana. U toj kalkulaciji ćete vidjeti detalje fiksnih troškova (rashoda) na godišnoj razini kao npr. koncesija, registracijski troškovi, osiguranje,godišnji vez u marini, servis motora itd. S druge strane imate uvid prihoda od charter biznisa, prihodi su naravno kalkurirani na temelju 18 tjedana chartera. U konačnici, kako biste izračunali dobit vaše firme na godišnjoj razini, računica je jednostavna: Prihodi – rashodi = dobit. Što veći je broj charter tjedana, to je veća dobit na kraju godine.

Korištenje broda
Ultra Vam nudi mogućnost korištenje broda za vlastite potrebe 5 tjedana godišnje, raspodjeljeno u 5 različitih termina. Prije svake sezone, vlasnik ima prednost u odabiru tjedna chartera tjekom sezone. Ultra Jedrenje Hrvatska ima 5 različitih sezona/termina unutar jedne sezone. U 2012. godini npr. imate slijedeću raspodjelu:

RASPODJELA TERMINA
TERMIN A 14.07. - 18.08.
TERMIN B 16.06. - 14.07. i 18.08. - 15.09.
TERMIN C 02.06. - 16.06. i 15.09. - 22.09.
TERMIN D 19.05. - 02.06. i 22.09. - 29.09.
TERMIN E 01.01. - 19.05. i 29.09. - 31.12.

Vlasnik može koristiti brod jedan tjedan u svakom periodu. Postoji mogućnost spajanja 2 tjedna u periodu A, B ili C po jedan put maksimalno. Također se mogu spojiti 5 tjedana zajedno u periodu D ili E.

Za specifične modele koji ne pripadaju klasičnim charter modelima kao Sense i First jedrilice ili Oceanise u vlasničkoj verziji, možemo poslati uvjete na upitu ovisno o situaciji.

2- VERZIJA BUDUĆI VLASNIK

Ultra nudi ovaj drugi program za potencijalne vlasnike plovila željni jedrenja na Jadranu tjekom ljeta ali i bez dovoljno slobodnog vremena da se base troškovima, kalkulacijama, ugovorima itd.
Vlasnik brod je naša tvrtka Ultra, nudimo tri različita modela: Oceanis 41, 45 & 48.
Ideja je da se unaprijed plaća 18 tjedana najma, 18 tjedana se mogu korisiti u periodu od 6 godina kada investitoru najviše odgovara.
U međuvremenu su svi troškovi i brige odgovornost Ultre. Nakon 6 sezona u charteru, početni korisnik i investitor ima prednost kod kupnje plovila ukoliko želi postati vlasnik plovila spremno za registraciju. Plovilo se može kupiti po vrijednosti od dva puta početnog kapitala, taj iznos može biti umanjen za broj neiskorištenih tjedana.

Evo jedan primjer programa za Oceanis 41:

- 18 tjedana korištenje plovila u 6 godina je: 41.000 €
- Prednost kod kupnje plovila nakon 6 sezona, cijena: 82.000€

Ugovore, ponude itd. šaljemo na upit.

Za sve upite: sales@ultra-sailing.hr

Charter management