Novosti

blog image

Splitski Sajam Nautike

Splitski Sajam nautike CROATIA BOAT SHOW se vraća nakon dvije godine! Ove godine će se sajam održati na zapadnoj obali od 26.04. do 30.04., sa zadovoljstvom ćemo prezentirati naš principal i glavni brand Beneteau iz naše matične baze. Ovaj sajamm je idealan za nautičare koji žele doznati zadnje informacije iz nautičkog svijeta, taman prije nautičke sezone. Ultra Sailing će ove godine imati svoju hrvatsku premijeru i izložiti najnoviji Beneteau Oceanis 54 Yacht ''Big Blue''.

Očekujemo veliki broj posjetitelja i jedva čekamo vidjeti naše partnere, prijatelje i sve jedriličare na našoj prekrasnoj jedrilici, nadamo se i lijepom proljetnom vremenu.
U slučaju bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Vrijeme je za novi First 36

Novi brod na kojem smo zajedno s našim prijateljima iz Beneteaua radili gotovo 4 godine konačno je zakoračio na svjetlo dana.

Novi First 36 plovi već mjesec dana dok smo pažljivo prikupili slike i podatke za obradu i dijeljenje. Ona je prava ljepotica koja plovi na način koji je izmamio osmijehe na lica čak i najzagriženijih ''Seascapera''. Dobili smo najbolji rezultat u vidu spajanja dvaju svijetu u suradnji sa Beneteau.

Jedva čekamo da vam je pokažemo. Prvi trup je na putu prema Baltiku, broj dva u Beneteau-ov testni centar (Sea Trial) u Španjolskoj, a treći će ostati na Jadranu sa tvrtkom Ultra Sailing - njihova je glavna svrha da budu dostupni nautičarima kako bi je najbolje osjetili. Za one koji ne mogu više čekati, evo nekoliko slika i informacija koje će vas sigurno zainteresirati.

Olakšana brzina:

Vrijeme je za dobrodošlicu našem novom modelu iz First range, ponosnog pripadnika regatnih krstaša sa visokim performansama.S težinom od 4,8 tona i površinom jedra od 80 četvornih metara, novi First 36 jednostavno predstavlja drugačije iskustvo jedrenja.Zapravo, vjerujemo da je ovo prvi put da radimo u uskoj suradnji sa najvećim brodogradilištem, što nam je pružilo serijsku jedrilicu s velikim mogućnostima jedrenja, uz pristup prema srednjem ''tržištu'' cijena s velikom podrškom svjetske mreže zastupnika, a to će rezultirati jedrilicom prema istinskom jedrenju visokih performansi.

Kako je ovaj brod napravljen?

Cijeli brod je od kompozitne stakloplastike napravljen u ''infuziji-Vakum'' tehnologiji - uključujući pregrade i većinu unutarnjih dijelova. Gotovo svi unutarnji elementi pridonose strukturnoj čvrstoći plovila. 

Raznolikost stilova jedrenja

First 36 dizajniran je tako da odgovara raznim stilovima jedrenja: krstarenje s obitelji i prijateljima, kratkotrajno jedrenje, klupska natjecanja ili regate s cijelom posadom.Kako bi se sve to olakšalo, kokpit ima dva različita načina rada: jedan za jedrenje u regati i sportskom natjecanju i jedan za krstarenje.U načinu rada za regate, otvoreni T-kokpit ima dovoljno prostora da se bez napora kreće između manevarskih mjesta.Više od samo 36 stopa

Prostori ispod palube su dizajnirani prema izgledu legendarnog First 40,7. Dobiveni volumen dolazi kao prirodna posljedica modernih & performanse optimiziranih linija trupa.

 

Read More
blog image

Novi Oceanis 60 Yacht

Redefinirana elegancija

Što jedrilicu čini jahtom? «Pozornost posvećena svakom detalju i izvanredno postignuće svega toga» kaže Damien Jacob, direktor proizvoda za jedrilice u Beneteau grupi. Dakle, dizajneri Oceanis Yacht 54, Roberto Biscontini i Lorenzo Argento, nisu napravili nikakve ustupke prilikom projektiranja nove vodoće jedrilice Oceanis linije. Ova prekrasna jahta za krstarenje oceanom nas uranja u svijet elegancije i sofisticiranosti. Suvremeni, ali bezvremenski elegantni 18-metarski profil trupa Oceanis Yacht 60 definitivno podsjeća na mlađoj sestri Oceanis 54 Yacht. Suptilna interakcija proporcija i nježna percepcija prostora stvaraju onu vrstu prostora koji obično nalazite na jedrilici od 62 stope, zadržavajući elegantan dizajn i izvrsne sposobnosti na moru. Ove jedinstvene značajke rezultiraju pravom jahtom s plavom vodom koja nudi izvanredne performanse, ali ju je lako skratiti.

 

Optimalni dizajn za savršenu plovidbu

Veliki kokpit pruža sigurno i slobodno kretanje. Široke bočne palube prolaze oko upravljačkih mjesta i nude prolaze bez prepreka do prednjeg djela palube. Ovaj jedinstveni raspored iznova osmišljava središnji koncept kokpita. Iako su dva identična stola i područja za sunčanje standardna oprema kod Oceanis Yachts modela, posebna je pozornost posvećena konzolama za upravljanje. Uz dvije prave kormilarnice, kontroliranje kursa broda je jednostavno kao i upravljanje jedrima, prema vjetru ili obrnuto. Skiper može izvesti sve potrebne manevre iz jednog mjesta, što je predstavlja veliku prednost na velikom brodu kada se plovi s kratkim relacijama. Inovativni bimini koji se integrira sa lukom (Rollbar) glavnog jedra, čuvajući tako škotine sigurnima i van ''puta''. Ovisno o vremenu i dobu dana, posada će uvijek pronaći najbolji kompromis između zaštite i protoka zraka.

 

Na velikoj jedrilici je jedrenje bitno koliko i komfor u sidrenju ili na bovi, velika krmena platforma pruža jednostavni prilaz moru za kupanje i jednostavno je rješenje za pristup garaži gdje možete smjestiti gumenjak u dužini do 2,8m. Uz garažu za gumenjak postoji i način kako jednostavno ubaciti gumenjak u moru ili ga vratiti kroz vodilice sa kolima. Novi sustavi praćenja kao ''Ship Control'' ili ''Seanapps'' mogu vam pokazati što se događa na brodu dok ste prisutni ili ne, bez nadzora ili napora.

Elegantan unutarnji prostor za druženje

Dok se budete spustili prema salonu susrest ćete se s puno prostora i svjetla te s cjelokupnim dojmom volumena i uravnoteženih proporcija. Kuhinja Oceanis Yacht 60 sada je pozicionirana na sredini broda, gdje je manje vjerojatno da će vam kretanje smetati. Kuhinjski prostor zauzima cijelu širinu, sa spremištem i hladnjakom lijevo, te sudoperom, pećnicom i perilicom posuđa na desnoj strani. Ima dosta prostora za pohranu, a radne ploče su dovoljno velike.

Raspored salona pruža veće prostore za uživanje i komforno druženje sa prijateljima; šest osoba može se udobno smjestiti oko stola koji gleda prema dnevni boravak uz mekanom sofu, idealnom za opuštanje na moru ili na sidrištu. A zakrivljeni navigacijski stol omogućuje skiperu da se okreće i sudjeluje u razgovorima na brodu! 

Dostupna u verziji s 3 kabine i 3 kupatila, Oceanis Yacht 60 dolazi s dvije različite završne obrade: u boji orah kao standard i u boji svijetlog hrasta kao opcija. Stručnjaci u BENETEAU-u, vjerni svojoj dugoj stolarskoj tradiciji, posebnu su pažnju posvetili stolariji. Mnoge značajke oblikovanog drva se uklapaju u skladu s velikim lakiranim bijelim površinama i usklađene su s ekskluzivnim presvlakama. Zajedno stvaraju izrazito elegantnu atmosferu.

 

Najzahtjevnijim vlasnicima svakako će se svidjeti glavna vlasnička kabina. Nakon što prođe glavno kupatilo, prostor se otvara prema krevetu s desne strane, obložen opsežnim prostorima za pohranu. To jamči privatnost i ujedno nudi zadivljujući pogled na more. Obloge su pažljivo odabrane kako bi se stvorio osjećaj dubine trupa u kombinaciji s prozorima. Istegnuta tkanina obuhvaća zakrivljene oblike plafona i trupa kako bi se stvorio savršen vizualni kontinuitet unutar ovog predivno opuštajućeg i luksuznog prostora. S čistim dizajnom, optimiziranim rasporedom i vrhunskom opremom, nova Oceanis Yacht 60 jasan je korak u potrazi za izvrsnost. Izgrađena u Saint Gilles Croix de Vie u Francuskoj, Oceanis Yacht 60 bit će prikazana na Cannesk Yachti Festival u rujnu 2022.

 

 

Read More
blog image

Novi First 36 - Premostimo Jaz

PREMOSTIMO  JAZ :

POTPUNO NOVI BENETEAU FIRST 36

Novi BENETEAU First 36 je dobio zadaću da premosti jaz između visoko tehnološki razvijenih regatnih brodova i uobičajene grupe višenamjenskih jedrilica pod srodnim nazivnikom cruiser-racer.
Da bi bili još precizniji, čak i standardna verzija novog First 36 ima razvijenu sposobnost  glisiranja već u uvjetima vjetra srednje jačine, uvjetima moderate breeze.

Kao i uvijek to i nije bio i jedini projektni zadatak ispred grupe projektanata i dizajnera novog Firsta.
Tokom 40 godina jedrilice pod oznakom First su bile sinonim za garanciju upravo veoma zahtjevnih dvojakih karakteristika poput komfora, jedriličarskih performansi, upotrebljivosti, elegancije, visoko-tehnološke konstrukcije i opet prihvatljive cijene.
Novi First 36 se nimalo ne razlikuje od svojih prethodnika!

New First 36

Ključni pokazatelji:

  • Mala ukupna težina jedrilice koja pruža iskustvo glisiranja u ruke manje iskusnih kormilara i posade
  • Iznimno precizan i praktičan raspored palubne opreme koji pruža mogućnost jedrenja u smanjenoj posadi (1-2) , ali i u punoj posadi
  • Praktična i jednostavna unutrašnjost u rasporedu od tri kabine sa veoma inovativnim detaljima koje daju mogućnost potpunog luksuza krstarenja i na duži period

ZAMIŠLJEN I ODREĐEN OD JEDRILIČARA ZA JEDRILIČARE
_________________________________________________________________________________

Kompletan projekt je koordiniran i vođen od strane Kristijana Hajnšeka, CTO-a od poznatog jedriličarskog branda malih brzih i veoma pouzdanih jedrilica Seascape, kao nosioca projekta u uskoj suradnji sa ekipom iz BENETEAU-a kako bi se upotrijebila regatna konstrukcija i tehnologija proizvodnje trupa u segmentu proizvodnje tzv. cruiser-racer  vrste jedrilica.
Na ovako iskusan tim proizvodnih projektanata postavljen je idejni tim elitnih međunarodnih dizajnera, svih od reda strastvenih jedriličara sa mnogo godina ozbiljnog staža u profesionalnom jedrenju.

Brodski projektant – dizajner: Samuel Manuard

Trenutno najuspješnije i najčešće spominjano  ime u od-obalnom profesionalnom regatnom jedrenju, pogotovo za brodove sa minimalnom posadom, gdje njegovi brodovi pobjeđuju redovito u klasama; Minitransat , Class 40 i IMOCA 60. On je također i dizajner nove generacije malih Firstova 14 , 18 , 24 , 27 stopa.

Strukturno inženjerstvo : Pure Design&Engineering

Tim projektanata sa Novog Zealand-a koji su radili u svom dijelu posla i najzahtjevnije projekte poput u ekstremnom svijetu regatnog jedrenja dobro poznate: TP 52, AC75, AC72, IMOCA 60, i C Swan projekata, kao i veoma luksuznih i brzih jedrilica pod oznakom one off yacht brodova.

Dizajn : Lorenzo Argento

First 36  uz veliko iskustvo i znanje Lorenza slijedi njegov i isti dizajnerski jezik svoje veće sestre – First Yacht 53 – ili bez-vremenskih estetskih projekata poput najpoznatijih Wally i Brenta Yachts jedrilica

Inovacije i istraživanje : Gigodesign

Studio industrijskog dizajna, poznat po razvoju i inovacijama na raznim poljima industrijskih procesa obrade sa mnogobrojnim Red Dot nagradama u esencijalnim razvoju inovacijskih mogućnosti i procesa.

MODERNO ISKUSTVO JEDRENJA

Zbog jednostavno zamišljenih osnovnih komponenti karakteristika novog BENETEAU First 36, očekujemo da će ovako definirana platforma nove jedrilice biti zaista britko i sjajno oružje u klupskim natjecanjima pod i premjerima poput ORC-a i IRC-a. Iz istoga cijeli proces dizajniranja osnovnih linija trupa je bio prilagođen posebnoj vrsti balansa između lako glisirajućeg trupa u jedrenju niz vjetar i trupa sa karakteristikama brzog i stabilnog jedrenja sasvim uz vjetar.

FUNKCIONALNOST U JEDRENJU

Pozicije 6 radnih palubnih vitala, kormilarskih kola i ostale palubne opreme za jedrenje je testirana u više različitih modela palube i kokpita u punoj skali veličine 1:1  (mock ups), da bi se stvorila mogućnost potpune funkcionalnosti i jednostavnosti u rukovanju brodom u svim uvjetima jedrenja za minimalnu ili potpunu regatnu posadu.
Detalji poput posebne offshore bokaporte na pramčanom dijelu palube ili skidajućih klupa kokpita pokazuju prioritet funkcionalnosti kao stila u razmišljanju kroz cijeli proces osmišljavanja detalja u procesu projektiranja broda.

Standardni aluminijski jarbol i lijevana čelična kobilica od čelika visoke kvalitete su odabrane kao detalji koji dozvoljavaju i konačnu prihvatljivu cijenu broda.
Istovremeno Sam Manuard, kao glavni projektant, daje posebnu pažnju modernom dizajnu oblika  trupa kao ključnom sastojku uspješnosti i zahtjevnosti ovog projekta, i to upravo kao iskustvo svih njegovih dosadašnjih veoma uspješnih projekata.
Gaz od 2,25m je odabran kao kompromis između natjecateljskih osobina jedrilice i broda jednostavnog za upotrebu u svim prostorima plovidbe i priveza.

Cockpit - New First 36

REGATNI RASPORED PALUBE

U regatnom rasporedu, širok i moderan kokpit bez klupa za sjedenje dozvoljava različite položaje posade za namještanje jedara i kormilarenje, za samo jednog ili dva člana posade ili posadu u punom broju.
U ovakvom rasporedu, stol u kokpitu i klupe se skidaju otvarajući ogromni radni prostor u kokpitu.
Dosta viši položaj od uobičajenog  za kormilarenje, ostavlja dovoljno prostora kormilaru da se pomiče i radi prema naprijed veoma jednostavno sa vitlom Genove što je u jedrenju sa smanjenom posadom (1-2) iznimno važno.
Položaj vitala u kokpitu dozvoljava jednom ili čak dvojici članova posade, ako se jedri sa punom posadom, da rade sa nogama u kokpitu na vitlima glavnog jedra, kao i na vitlima Genove.

Položaj vitala također dozvoljava unakrsno posluživanje Škota sa zavjetrinske strane u privjetrini.
Harken, Ronstan, Spinlock, i Antal palubna oprema je upotrijebljena u kombinaciji najbolje efikasnosti.

RASPORED PALUBE ZA KRSTARENJE

Kad skinete posebnu regatnu opremu za rukovanje regatnim jedrima i odlučite ploviti sa obitelji na krstarenju ili običnom dnevnom jedrenju, sjedala u kokpitu sa jastucima povećavaju sjedeće površine i skladišni prostor konopa za privez, bokobrane i sl.

Stol u kokpitu je dovoljno velik da za njim ugodno sjedi posada od 6 odraslih osoba.
Dodatno, dizajneri su osmislili i dodatnu platformu za kupanje koja daje ugodan prilaz moru sa minimalne visine, bez da na bilo koji način umanjuje pomorske osobine broda u plovidbi.

NAJVEĆI BORAVIŠNI PROSTOR PODPALUBLJA U SVOJOJ KATEGORIJI

Širina trupa BENETEAU First 36 dozvoljava veoma prostoran raspored svih elemenata unutrašnjosti usporediv u prostoru sa svojim mnogo većim prethodnicima poput legendarnog modela First 40.7.

Jednostavnost, komfor i višestruka upotrebljivost elemenata unutrašnjosti razvila je First 36 između i unutar klasičnog  rasporeda sa tri kabine.

Najveću dominaciju unutrašnjosti salona preuzima središnji hladnjak sa dodatnom i sklopivom kuhinjskom površinom, na ovaj način kuhinjski prostor ovog broda ulazi u kategoriju puno većih jedrilica, kao veoma bitan element korištenja broda.
Prolazni prostor oko stola sa posebno sklopivim salonskim stolom dozvoljava i u jedrenju iznimno veliki prostor za slaganje jedara i opreme prema potrebi rasporeda težina, ovisno o uvjetima plovidbe, tzv. stacking.

Idući i protiv  trenda modernosti i suvremenosti, 36-stica pruža i klasičan i veliki navigacijski stol.
Zbog važnosti istog u navigaciji dobijemo i dodatan uredski prostor u slučaju korištenja kućnog ureda na brodu.
Dvije prostrane Bokaporte u svakom prostoru dozvoljavaju ventilaciju unutrašnjost broda na najbolji mogući način i sa dovoljno prirodnog svjetla.
Istovremeno za vrijeme plovidbe brod posjeduje i indirektna crvena svjetla za osvjetljavanje interijera kako bi prijelaz iz noćne plovidbe u unutrašnjost broda i obratno bio što efikasniji. 

Tri kabine sa jednostavnim pristupom dvostrukim krevetima u tzv. queen bad dimenzijama i veoma inovativan okretni  toaletni prostor sa značajkama svijetle unutrašnjosti dodatno naglašavaju veličinu prostora i funkcionalnu upotrebu svakog važnog detalja za duži boravak na brodu.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

Dužina trupa : 11,00m /36-1 feet

Širina: 3,80m / 12-6 feet

Očekivani deplasman (MLC): 4800 kg / 10580 Ibs

Gaz standardn : 2,25m / 7-4-6 feet

Balast : 1550kg / 3420 Ibs

Površina jedara UZ VJETAR: 80 kvadratnih metara

Površina jedara NIZ VJETAR : 180 metara kvadratnih

Početna cijena plovila Dap brodogradilište SLO : 198.000EUR + PDV

 

SVJETSKA PREMJERA

SVJETSKA PREMJERA  za BENETEAU First 36 će biti na sajmu u Dusseldorfu u Siječnju 2022 godine.

O NAMA

Povijesno ime grupe Beneteau, BENETEAU, je pionir u razvoju rekreacijskih plovila na jedra od samog osnivanja.

Sa 35 veoma uspješnih modela, BENETEAU nudi svu različitost zaista velike ponude, ali sa vodećim osobinama svakog modela u svakoj kategoriji posebno.  

Sa jednom idejom zajedničkom za sve, idejom potpune inovacije u načinu korištenja brodova koja omogućava veoma širokoj i različitoj publici priliku da uživa u plovidbi i životu na moru i uz more, i to na veoma različite načine. 

Sve kako bi svoj avant-garde pristup ostvario dostupnim svim ljubiteljima mora i plovidbe.

Read More
blog image

Sajam nautike Biograd 2021

Biogradski sajam nautike je danas najveći sajam nautike na otvorenom u Hrvatskoj i srednjoj Europi, svake godine je odaziv izlagača i posjetitelja u stalnom porastu i ovaj event se pretvorio u nezaobilazni sajam za sve ljubitelje brodova, jedrilica, katamarana i nautičke opreme. Ove su godine organizatori sajma ubacili i poslovnu B2B (Business to Business) sekciju namijenjenu charter agencijama i tvrtkama koje čine važan dio nautičke industrije u Hrvatskoj.


Naša tvrtka Ultra Sailing je od samih početaka ovog sajma ponosni sudionik pa će i ove godine u suradnji sa Beneteau predstaviti francusko Brodogradilišta poznatih jedrilica izloživši sljedeće modele:

- Oceanis 46.1
- Oceanis 40.1 (novi model)
- Oceanis 30.1

Ukoliko planirati dolazak na sajmu, slobodno nas kontaktirajte i rado Vas dočekamo na sajmu u našim izložbenim prostorima.
Sajam počinje u srijedu 20.10. i traje do Nedjelje 24.10.
Svi naši partneri, kolege, kupci i klijenti su dobrodošli, stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja.


Vaša Ultra

Read More
blog image

novi Oceanis 34.1

Elegantniji, lakši, sa većim prostorom za jedrenje i sa više prostora u pramcu za vlasničku kabinu od svog prethodnika: najnovija suradnja između Marca Lombarda za projekt & NAUTA Design za plan palube i rasporeda novog Beneteau Oceanisa 34.1 je iznjedrila prekrasnu novu jedrilicu.

10,80m čiste velikodušnosti

Prvi pogled na Oceanis 34.1 pokazuje da je studio sa sjedištem u La Rochelleu nadmašio sebe ovim dizajnom trupa koji s proširenjem pruža veći unutarnji prostor i prostranu prednju kabinu u kombinaciji s trupom koji pruža širinu za ugodan boravak u kokpitu. Svi odabiri arhitekta daju sedmoj generaciji Oceanis jedrilica snažan identitet koji pruža izvanredne rezultate i pod jedrom – uži trup ispod vodene linije u pramcu, manji nagibni kut oslonjen zbog širine trupa pružaju veću udobnost u jedrenju. NAUTA Design je još jednom, isporučio neusporediv koncept dizajna za novu generaciju Oceanisa. Prepoznatljiv stil, poseban čak i u najsitnijim detaljima s rasporedom koji stavlja prioritet na udobnost, jednostavnost korištenja, prirodnoj rasvjeti interijera i lakoću kretanja.

New Oceanis 34.1 - Cockpit

Paluba, balast i oprema po mjeri

Život na brodu s obitelji ili prijateljima koji tek počinju plovidbu prvi je fokus svih novih Oceanisa. Oceanis 34.1 savršen je primjer ovog pristupa koji obećava pružanje sigurnih iskustava na krstarenju gdje će se svaka posada snalaziti.

Jednostavna navigacija pomoću standardne opreme (Easy Sail): konvencionalno glavno jedro od 31m2 i self-tacking flok od 18m2, to je savršena konfiguracija za jedrenje u dvoje ili za neiskusnije posade. Kako bi se manipuliranje konopa (podigači) svelo na minimum aktivnosti, postoji i opcija Roll glavnog jedra.

Iskusniji nautičari odlučit će se za pakete opreme koji uključuju dodatni baštun i pripremu za dodatna jedra za navigaciju u vjetar, dodatnih vinčeva ili veći flok (Genova) od 26m2.

First Line izdanje pruža regatni stil sa FlatDeck Genovom Roll sustavom i opremom za još veće performance.

Hidraulična kobilica bez bulba (1,25 m - 2,55 m), koja pruža manje otpora, u kombinaciji s glavnim jedrom od 35m2 maksimalno povećava potencijal brzine trupa. Još jedna prednost kobilice za podizanje je jednostavnije manevriranje brodom i lakše istraživanje izoliranih otoka i sidrišta.

New Oceanis 34.1 - Saloon

Udobnost na brodu, dostojna najvećih brodova

Elegantni prostrani plan palube posebno je dizajniran kako bi pružio maksimalnu udobnost i sigurnost pri kretanju brodom u navigaciji i u sidrenju. Podigač glavnog jedra i sustav namotavanja jedra se nalaze ispred kokpita, dok se sa svake strane nalazi vinč za škote genove. Rezultat je prostrani i otvoreni kokpit za ugodan boravak, a prema krmi je potpuno otvoreni prilaz prema platformi za kupanje.

Unutrašnji raspored uključuje dvije ili tri dvokrevetne kabine s toaletnim prostorom. Verzija s 2 kabine ima veliko kupatilo s prostranim odvojenim tušem i puno prostora u ormaru kojem se pristupa iz unutrašnjosti kabine.

Ponuda je dodatno poboljšana izborom elegantnih završnih obrada u boji hrasta ili oraha, savršeno nadopunjenih prekrasnim odabirom tkanine s opcijskim presvlakama sjedala.

U obje verzije je unutrašnjost broda svijetla i prozračna. Sa svoja četiri otvora na trupu, salon Oceanisa ima sve što vam je potrebno kako biste najbolje se najbolje osjećali na moru.

Kuhinja na desnom boku u obliku slova L, kupatilo na lijevoj strani, veliki široki salon s dvije sofe i velikim stolom za večeru osiguravaju maksimalni komform u krstarenju za osam putnika. Osim kabina, postoji i pocija dupli ležaj ako spustite stol u salonu.


Odan duhu klasičnog BENETEAU dizajna već 35 godina, Oceanis 34.1 je svestrana krstarica elegantne suvremene siluete koju su svi čekali!

 

Oceanis 34.1 specifikacije:


• Dužina preko svega: 10,77 m
• Dužina trupa: 9,96 m
• Vodena linija: 9,50 m
• Širina: 3,57 m
• Duboka kobilica 2,00 m
• Balast std kobilice: 1.580 kg
• Plitka kobilica 1,50 m
• Balast kraće kobilice: 1.860 kg
• Uvlačljiva kobilica 1,25 m – 2,55 m
• Balast pomične kobilice: 1.506 kg
• Težina: 5.470 kg
• Tank goriva: 130 L
• Tank vode (standard): 231 L
• Motorizacija (standard): 21 HP
• Glavno jedro: 31 m2
• Self-tacking flok: 18,30 m2
• Roll glavno jedro: 26 m2
• Genova (106%): 26,10 m2
• Code 0: 40 m2

Za sve dodatne informacije nas slobodno kontaktirajte, prvi Oceanis 34.1 očekujemo u Hrvatskoj već u Proljeće 2022!

 

 

Read More
blog image

novi Oceanis 54 Yacht - Uvod

Novi Beneteau Oceanis Yacht 54 ima puno toga zajedničkog s Firstom 53 Yacht koji je predstavljen u 2020. Godini. Oceanis Yacht 54 je međutim nešto luksuzniji i nudi nešto drugačiju opremu za nautičare koji su željni opuštenijih plovidbi i koji su manje zagriženi za natjecanja.

DIZAJN I KONSTRUKCIJA

Trup i paluba Oceanisa Yacht 54 su rađeni u infuziji sa jezgrom od balze i unutrašnjim dijelom trupa rađen sa vakuum-infuziji tehnologijom na konvencionalni Beneteau način. Manje tipično za Beneteau, je par aluminijskih rebara koji prolaze duž cijele duljine broda ispod podnica što pruža dodatnu potporu i čvrstoću. Kobilica i bulb su od lijevanog željeza. Brod ima dva lista kormila od nehrđajućeg čelika, a kokpit ima 2 kola kormila. Standardna snaga motora je 80KS (sa petom – Sail Drive), postoji i opcija osovina sa jačim motorom od 110KS. Postoji i opcija ''Dock and Go" sa mogućnosti kretanja jedrilice 360 stupnjeva i u svim smjerovima uz pomoći okretne pete motora u kombinaciji sa pramčanimpotisnim motorom. Brod zadovoljava sve potrebne CE certifikate i norme te ISO 12215 standarde. Beneteau-ov "Sustav za upravljanje brodovima" omogućuje vlasnicima nadzor širokog raspona ugrađenih funkcija putem aplikacije za mobitel, uključujući svjetla, klima uređaj, generator i razinu baterije i vode. Dostupne su različite kobilice, standardne i plića verzija.

NA PALUBI

Paluba je duga, široka, otvorenog koncepta s puno prostora za sunčanje. Beneteau je vratio luk u kokpitu (Roll bar koji nije dio opreme na First 53) kao prikladno mjesto hvatišta lantine, bimini tende i prednje tende (Sprayhood). Hvatište lantine je pričvršćeno na jednoj točki bez klizača, German System opcija omogućuje upravljanje s jedne pozicije za skipere koji žele jednostavnije upravljati iz kokpita cijelim brodom. Postoji i opcija roll glavnog jedra u lantini za one koji žele puni profil glavnog jedra sa Roll sustavom.
Električna krmena platforma daje dodatni prostor za kupanje i otvoreni prilaz prema moru te pruža jednostavni princip ukrcaja gumenjaka od 8 stopa i njegovo korištenje i porinuće.

UNUTRAŠNJI RASPORED

Unutrašnji dizajn pruža izvedbu moderno-urbanističkog stana, s ugradbenim ormarima, neutralnim bojama i osjećajem volumena. Atraktivan je za europski stil i bit će dobro mjesto goste željni zabave. Drvenarija je od Alpi laminiranog drva s izborom završne obrade od mahagonija svjetlije boje hrasta.
Vlasnička verzija je opremljena sa tri kabine i 2 kupatila. Međutim, dostupna je i verzija s tri kupatila, kao i charter model s malom dodatnom kabinom u prednjem dijelu sa 2 ležaja na kat za posadu ili djecu. U svakom dijelu broda se nalaze čvrsti rukohvati za sigurni boravak u svakom trenu, a stajaća visina salona je veća od 180cm.
Kuhinja u obliku slova C opremljena sa frižiderom po mjeri stana i zamrzivačom. Perilica posuđa dostupna je kao opcija. Navigacijski stol je okrenut prema naprijed, odmah iza vlasničke kabine u pramcu, koristi kraj lijevog sjedećeg dijela kao sjedajući mjesto. Raspored je original i više prilagođen opuštanju nego radnom okruženju. Oceanis Yacht 54 dostupna je u različitim varijantama s dugim popisom raspoloživih opcija koje uključuju sve, od generatora i klima uređaja do HIFI stereo sustava i izbora presvlaka.

 

POD JEDRIMA

Uz savršeni vjetar od 12-18 čvorova, sa normalnim kutom i ispod standardnih jedara dostigao je brod dostigao zadovoljavajućih 9 čvorova brzine. Sa jedrom Code 0 uhvaćen na prednji kosnik je brod dobio dodatni čvor brzine. Iako nije riječ o regatnoj jedrilice, Beneteau Oceanis Yacht 54 se kreće uvijek ravno. Katamaran usporedive veličine ne bi postigao bolju brzinu.
Probijanje pod nešto manjim kutom od 90 stupnjeva bilo je jednostavno i bez napora uz pomoć velikih električnih vinčeva. Na testu je bilo nešto lošeg vremena, tek toliko da pruži povratne informacije kroz plovidbu u vjetar, ali je Oceanis 54Y odlično reagirao na timun. Beneteau je ugradio naslonjače za noge u kokpit na obje strane, što pomaže pod većim nagibom.
Potpuni ravni dizajn palube omogućuje odličan pregled u svim smjerovima, a sveukupna plovidba bila je jednostavna i komforna u jedrenju. Oceans 54 Yacht je vrsta jedrilice koja će biti dobro prilagođena za sve vrste jedrenje i nautičara.

 

MOTORIZACIJA

Upravljanje motorom na Beneteau Oceanis Yacht 54 je jednostavna priča, kao što to bude slučaj na svim modernim jedrilicama. Maksimalna brzina mu može biti 10 čvorova na motoru, dok je normalna brzina na 2.400 okretaja oko 9 čvorova. Manevriranje naprijed i nazad radi normalno. Okret je relativno mali, oko jedne dužine broad, a kretanje timunom je jednostavno i funkcionalno. Pramčani potisni motor, u kombinaciji sa krmenim potisnim motorom su idealna kombinacija za manevriranje.

ZAJLJUČAK

Beneteau Oceanis Yacht 54 je super sposobna jedrilica koja će ispuniti sva očekivanja jedriličara. Ovaj brod će biti idealan za duža krstarenja, za uvale po Mediteranu, za luksuzne charter goste i iskusnije posade željne regatnih uspjeha.

SPECIFIKACIJE

Dužina preko svega:

17,12m

Dužina trupa:

15,98m

Vodena linija:

15,40m

Širina:

5,00m

Standardna kobilica:

2,50m

Balast std kobilice:

4,500kg

Kratka kobilica:

2,00m

Balast kraće kobilice:

5.130kg

Air draft:

24,00m

Performance air draught:

25,80m

Težina:

16.600kg

Tank goriva (standard):

400L

Tank svježe vode (standard):

720L

Snaga motora:

Sail drive (standard) 80HP

 

Sail drive Dock&Go (Opcija) 80HP

 

Osovina (Opcija) 110HP

Naval Arhitekt:

BISCONTINI YACHT DESIGN

Dizajn:

LORENZO ARGENTO

EC Certification

Category A - 10 people

 

Category B - 12 people

 

Category C - 14 people

Roll glavno jedro

63,00m²

Self-tacking flok

51,00m²

Furling genoa (105 %)

65,00m²

Code 0

123,00m²

Asymmetric spinnaker

210,00m²

I

19,90m

J

6,80m

P

20,00m

E

6,80m

Za sve dodatne informacije nam se slobodno javite. Prvi Oceanis 54 Yacht očekujemo u Hrvatskoj u proljeće 2022!

Read More
blog image

Novi Oceanis 40.1

Ultra Sailing je već isporučila dva nova Oceanisa 40.1 zadovoljnim klijentima. Oba Oceanisa 40.1 su spremna za sezonu iz Pule i Splita gdje se mogu vidjeti, testirati i unajmiti. Novi Beneteau Oceanis 40.1 je krasni obiteljski krstaš pogođen u svim točkama: dizajn, životni prostor, sigurnost, moderne linije i ogromni volumeni.

U suradnji sa našim partnerima iz časopisa Otvoreno More smo dobili priliku zajedriti sa Oceanisom 40.1 ispred Splita sa Genakerom i zadivljeni smo performansama pod jedrima. Brod je brz, stabilan i jako jednostavan na upravljanju, vrlo se jednostavno upravlja i u marinama i lukama.

Ispod se nalaze nekoliko fotografija.

Read More
blog image

Ultra Sailing nudi svim zainteresiranim klijentima i investitorima koji žele postati vlasnik plovila na Jadranu operativni Charter Program koji predstavlja odličnu priliku za sigurnu investiciju u nautici. Već je vrijeme da iskoristite prilike koji će se pružiti za 2022. nautičku sezonu, stoga Vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja.

Već sada možete rezervirati jedan od ponuđenih plovila za sljeseću nautičku sezonu:

Za sva pitanja nam se slobodno javite, stojimo Vam na raspolaganju, Vaša Ultra!

 

Read More
blog image

Sretan Božić & Nova Godina 2021

Nova 2021. nautička sezona i godina su nam pred vratima. Naše kolege i cijeli tim su već od prije fokusirani na 2021. sezonu i rade na tome da bi jedrilice i katamarani bili potpuno spremni i pripremljeni za naše prve charter goste u ranom proljeću.

Pratimo i situaciju sa brodogradilištima, u nekoliko navrata smo imali priliku slušati vijesti iz prve ruke uz na Online prezentacijama. To nam je ujedno bila i odlična direktna veza sa grupom i proizvodnjom. Vrlo je važno za nas da znamo sve informecije o isporakama, novim modelima i ostalim uslugama iz prve ruke.

S obzirom da se je Jesenski dio prodajne sezone u više navrata doživio promjene plana i propustili smo inaće najvažnije jesenske sajmove kao i mogućnosti testnih jedrenja, u Ultri Vam nudimo mogućnost posjete, testiranja svih relevantnih modela iz Hrvatske tokom cijele godine. Iz naših bazi, na upitu, tako možete vidjeti novi Oceanis 30.1, novi Oceanis 40.1 (od Ožujka 2021.), Oceanis 46.1, Oceanis 46.1 First line, Oceanis 51.1, First 53 Yacht, First 18 i mnoge druge modele iz ove i prijašnjih generacija.

Vezano na sljedeće evente i manifestacije, Dusseldorf Boot sajam nautike je odgođen za mjesec Travanj (od 17. do 25.), čekamo više detalja o izloženim modelima Beneteau-a. Dok ćemo u Hrvatskoj sigurno sudjelovati na Croatia Boat Show u Splitu (od 7. do 11.), najvećem proljetnom eventu na domaćem tržištu, to će biti odlična uvertira novoj nautičkoj sezoni.

U pripremi su i durgi projekti i eventi o kojima ćemo Vas pravovremeno obavjestiti.

U slučaju pitanja ili upita, slobodno nas kontaktirajte, Vaša Ultra!

Svim našim klijentima, partnerima i prijateljima želimo Sretan Božić i Sretnu Novu Godinu 2021.!

Read More
blog image

Zajedno prema 2021. godini.

Nautička sezona i godina 2020. bliži se svom kraju. Zajedno s njom, nadamo se i nepredvidljive situacije koje smo susreli, usred Covid 19 svjetske pandemijske krize. U nadi smo da će se naši životi, što prije je moguće vratiti u staru, dobro nam poznatu normalu.

Ultra Sailing može biti zadovoljna postignutim rezultatima, obzirom na okolnosti poslovanja neposredno prije, tijekom i nakon nautičke sezone:

  • Isporučili smo sva plovila u dogovorenim terminima uz minimalno kašnjenje i tako ispunili svoj obveze prema brodogradilišta, bankama, klijentima i investitorima.
  • Omogući smo našim kupcima – novim vlasnicima plovila – da zajedre na svojim plovilima kako bi najbolje moguće koristili nautičku sezonu, kako za izolaciju, tako i za svoj zasluženi godišnji odmor.
  • Charter sezona, iako nešto kraća, bila je vrlo uspješna. I ove godine udomaćili smo stotine jedriličara, obitelji i zaljubljenika u sport na našim jedrilicama i katamaranima.
  • Naša nova charter baza u Puli (ACI Pomer) se pokazala kao odličan potez.

U našoj charter floti dobili smo najpopularnije i najnovije modele iz naših principala, to su prije svega novi Beneteau First 53 Yacht kojeg jedini nudimo u luksuznom charteru u svijetu (!) te najbolji katamaran 2020. godine – novi Fountaine Pajot Elba 45.

Sa više od 25 godina iskustva u nautici, Ultra Sailing s nestrpljenjem dočekuje 2021. nautičku sezonu, koja će, nadamo se biti izazovnija i uspješnija od 2020. godine. Naime, nema sumnje, Hrvatska će – i u ovoj sezoni – biti jedna od najuspješnijih turističkih i nautičkih destinacija u Europi i svijetu.

U najavi imamo nekoliko dolazaka u sezoni 2021., prije svega najnoviji model iz Beneteau grupe Oceanis 40.1, točnije jedan u Puli, drugi u Splitu. Fountaine Pajot brodogradilište je u 2021. godine najavio najnoviji model katamarana Isla 40 (umjesto uspješne Lucie 40). Također, dobili smo priliku uskoro preuzeti novu Islu 40 u Maestro-Vlasničkoj verziji. Nova Isla 40 „Island Escape“ biti će u našoj katamaranskoj bazi u marini Baotić – (Trogir-Seget)

U ponudi za naše klijente nudimo mogućnosti investicije u naš CM program za nekoliko raspoloživih modela. Za sve upite, detalje & komentare slobodno nam se javite.

Rado smo u kontaktu sa našim partnerima, klijentima, vlasnicima plovila i onima koji će to tek postati.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Testno jedrenje - First 53 Yacht

Ultra Sailing Hrvatska, Vašem vjernom partneru za Beneteau jedrilice u Hrvatskoj je bila čast sudjelovati u testno jedrenje novog Firsta 53 Yacht sa našim dragim partnerima iz Yacht Croatia Magasin.

Beneteau je otvorio novo poglavlje performance jedrenja u kojem je desetljećima bio svjetski predvodnik predstavljanjem sjajnog novog modela First 53 Yacht. U ovom slučaju njihova interpretacija dobrog jedrenja odiše luksuzom, ali i odličnim jedriličarskim sposobnostima

 

(...) ukoliko želite pročitati cijeli test na hrvatskom

 

 

Read More
blog image

Posebne ponude u 2021. sezoni

Ultra Beneteau Hrvatska se prilagođava situaciji kako bi najbolje odgovorila zahtjevima tržišta i tako ostao u trendu sa zahtjevima posebno dinamičnog tržišta. Svim našim klijentima i partnerima garantiramo najnovije modele iz Beneteau brodogradilišta za isporuke u Hrvatskoj proje 2021. sezone.
Naši raspoloživi modeli su ujedno i najatraktivniji i najnoviji modeli Beneteau grupe za sve one koji su zainteresirani:

 

- Ne propustite Beneteau posebne ponude

- Privatni klijenti i korištenje: nudimo isporuku jedrilica ''ključ u ruke'' uz kasniju punu podršku i brigu o plovilu od godišnjeg veza u marini do održavanja.

- Naš Charter Management program za sve one koji su željni investirati u nautici bez brige o godišnjim troškovima i održavanju.

Prije ljeta 2021. iskoristite priliku i postanite vlasnik novog Oceanisa 40.1 (najnoviji model!), Oceanisa 54 Yacht (najnoviji luksuzni krstaš Beneteau grupe!) ili Oceanis 46.1. Za sve dodatne informacije, upite ili komentare nas slobodno kontaktirajte.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Read More
blog image

Novi Oceanis 40.1 & Oceanis 54 Yacht

Na međunarodnom sajmu nautike u Genovi smo imali priliku vidjeti po prvi put zadnja dva modela francuskog brodogradilišta. 

Novi Oceanis 40.1 je najmanji model na tržište sa četvrtom kabinom, široki pramčani prostor omogućuje nevjerojatne kombinacije rasporeda od velike vlasničke kabine u verziji 3/1 do nešto vlasničke kabine sa manjim kupatilom ili četvrtom bočnom kabinom sa krevetima na kat u verziji 4/2 ili 3/2. Vanjski atraktivni izgled ovog krasnog obiteljskog krstaša prati uspješnu generaciju Oceanisa 46.1 & 51.1 sa prostornim kokpitom i odličnim rješenjima za navigaciju i jedrenje. Model Oceanis 40.1 očekujemo već u proljeće u Hrvatskoj i bit će nam zadovoljstvo dočekati prve goste i zainteresirane kupce u našim bazama.

 

Glavna atrakcija sajma je bila nova jahta Oceanis 54 Yacht, ovaj model je nastavak uspješne priče Oceanisa 62 Yacht. Trup Oceanisa 54 Yacht je istog dizajna kao First 53 Yacht, paluba i rješenja u kokpitu ga čine nešto drukčijim i prilagođenijim za obiteljsko krstarenje. Tri razina palube i potpuno zatvoreni kokpit sa odličnom Bimini tendom maksimalno poljepšaju boravak vani i čine ga ugodnim i sigurnim.

Salon je pravo iznenađenje i dokaz da ulazite u pravu luksuznu  jahtu sa vrhunskom završnom obradom, finim interijerom i modernim dizajnom. Salon i kabine su okupane prirodnom rasvjetom i pružaju veliku razinu komfora. Jedva čekamo testirati novi Oceanis 54 Yacht u moru kao dokaz da nije samo First model odličan Perfomance-Krstaš.

Read More
blog image

First 53 Yacht - Test u More Magazin!

Naši dragi partneri iz More Magazin su krajem Rujna napravil sjajan test novog Firsta 53 Yacht. Svi zainteresirani mogu pročitati test u novom broju More časopisa.

Za sve one koji još nisu uspjeli pročitati test, ispod se nalaze nekolicina njihovih fotografija, First 53 Yacht u jedrenju u blizini Splita izgleda sjajno!

Hvala novinarima i fotografu za odlično odrađeni posao!

 

'' Izvana

performanse, a

u unutrašnjosti

udobnost na

granici luksuza

''

 

Više detalja u novom broju More Magazina!

Read More
blog image

Biogradski sajam nautike 2020

Biogradski sajam nautike je danas najveći sajam nautike na otvorenom u Hrvatskoj i srednjoj Europi, svake godine je odaziv izlagača i posjetitelja u stalnom porastu i ovaj event se pretvorio u nezaobilazni sajam za sve ljubitelje brodova, jedrilica, katamarana i nautičke opreme. Ove su godine organizatori sajma ubacili i poslovnu B2B (Business to Business) sekciju namijenjenu charter agencijama i tvrtkama koje čine važan dio nautičke industrije u Hrvatskoj.
Naša tvrtka Ultra Sailing je od samih početaka ovog sajma ponosni sudionik pa će i ove godine u suradnji sa Beneteau predstaviti francusko Brodogradilišta poznatih jedrilica izloživši sljedeće modele:

- Oceanis 30.1
- Oceanis 46.1
- First 53 Yacht (hrvatska premijera)

Ukoliko planirati dolazak na sajmu, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo Vas dočekamo na sajmu u našim izložbenim prostorima.
Sajam počinje u srijedu 21.10. i traje do Nedjelje 25.10.
Svi naši partneri, kolege, kupci i klijenti su dobrodošli, stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Read More
blog image

Novi Val Oceanis krstaša

Beneteau grupa prije proljeća 2020. najavila dva nova modela Oceanisa. Dvije nove jedrilice koje će Vam donijeti nova iskustava u plovidbi, užitak na moru i jedrenje na lijepo izrađenom krstašu! Oceanis 40.1 se izdvaja sa iznenađujućim prostorima na palubi i u salonu, dok Oceanis Yacht 54 okreće koncept kormilarenja i kretanja u kokpitu, te postavlja novi standard u kvaliteti izvedbe, ergonomije i opreme. Obe jedrilice sačuvaju karakteristike Oceanisa, odnosno kapitaliziraju odlična iskustva poznate Oceanis linije.

Vaš hrvatski partner iz Beneteau Grupe, Ultra Sailing bit će jedan od prvih koji će imati priliku koristiti i pokazati novi Oceanis 40.1 u Hrvatskoj već od lipnja 2020. Ovaj će brod biti dostupan za najam i za testiranje!

Slobodno nas kontaktirajte za svako pitanje ili zahtjev.

Read More
blog image

Beneteau Hrvatska Proljeće 2020.

U pred-sezoni 2020. Beneteau Hrvatska u suradnji sa principalom organizira niz evenata koji mogu zanimati sve naše klijente i partnere.
Uz već poznate sajmova nautike: Nautika Zagreb (19.02.-23.02.) i Croatia Boat Show (Split 22.04.-26.04.) koje organiziramo na hrvatskom tržištu tu je i tradicionalni Beneteau Yacht Rally koje će se ove godine održati od 02.05. do 04.05. sa polaskom iz Trogira, zajedrite s nama na jednog od naših jedrilici ili na vlastitoj.

Nudimo i mogućnost test jedrenja svim zainteresiranim klijentima na svim aktualnim Beneteau jedrilicama: Oceanis 51.1, Oceanis 46.1, Oceanis 30.1, First 53 Yacht itd.
First 53 Yacht nudimo već sada za dolazeću sezonu za najam uz obvezu skipera, First 50 Yacht Zenit koji će biti vezan u ACI Split.
Kroz lipanj očekujemo i najnoviji Oceanis 40.1

Ukoliko ste zainteresirani ili imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javite.

Vaša Ultra

Read More
blog image

SAJAM NAUTIKE ZAGREB 2020

Zakoračite s nama na NOVI Oceanis 30.1, koji je primio nagradu za Europe Yacht of the Year 2020. Potražite nas na najvećem zatvorenom sajmu Nautike u Zagrebu u razdoblju od 19.2-23.2 u hali 10 A.

Veselimo se Vašom dolasku, za daljnje informacije nas kontaktrajte, stojimo Vam na raspolaganju.

Vaš Ultra Team.

Read More
blog image

Dusseldorf boot 2020 - najveći europski sajam nautike

Najveći europski zatovreni sajam nautike boot počinje 18.01.2020. u Dusseldorfu. Ultra Sailing prodajni tim će biti pristuan za vrijeme čitavog sajma te Vas može spremno dočekati na izložbenom prostoru Beneteau-a. Beneteau će ove godine izložiti sljedeće modele u Hall broj 16.:

- Oceanis 30.1
- Oceanis 38.1
- Oceanis 46.1
- Oceanis 51.1
- Oceanis 62 Yacht*
- First 18, 24 & 27
- First 53 Yacht*

Za sve dodatne informacije nas slobodne kontaktirajte.
*Posjete na Firstu 53 i Oceanis 62 Yacht samo uz dogovorene termine sa Ultra Sailing timom.

Ukoliko ste već rezervirali vaše datume, molimo Vas da nam se javite kako bi se mogli organizirati i pripremali Vaš dolazak.

Read More
blog image

Prvi Beneteau First 53 Yacht u Hrvatskoj na Proljeće 2020.!

Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti dolazak prvog Beneteau Firsta 53 Yacht na Jadranu već u proljeće 2020.!
Nakon uspješnog lansiranja u Cannes-u, Ultra Sailing najavljuje prvi First 53 Yacht na Jadranu.

Dolazak je planiran u ranom Proljeću i First 53 Yacht bi trebao biti spreman za jedrenje već u 5. Mjesecu iz ACI Splita naše najveće baze luksuznih jedrilica za najam.

Ukoliko ste već danas zainteresirani za najam, testiranje ili detaljnu prezentaciju Firsta 53 Yacht, molimo Vas da nam se javite.

Read More
blog image

Sezona 2020. je pred nama, Beneteau Hrvatska!

Prije Božićnih i Novogodišnjih praznika želimo obavijestiti naše klijente i partnere o svim važnim dolazećim događajima koji planiramo organizirati ili pratiti u suradnji sa Beneteau grupom.

Nautičko tržište je i dalje veoma aktivan i Beneteau grupa u suradnji sa distributerima i partnerima nastoji organizirati što više eventa i događaja za klijente, vlasnike i buduće potencijalne vlasnike plovila, između ostalog i u suradnji sa Ultra Sailing kao ekskluzivni partner za Hrvatsku. Program 2020. Je već poznat, slobodno nas kontaktirajte ukoliko planirate ili želite sudjelovati na jedno od sljedećih manifestacija:

Međunarodni sajmovi nautike:

– PARIS BOAT SHOW 2019 (07.12-15.12. 2019.) – First 18, 24 & 27, First 53Y, Oceanis 30.1, Oceanis 35.1, Oceanis 38.1, Oceanis 46.1 & Oceanis 51.1
– DUSSELDORF BOOT 2020 (18.01.-25.01. 2020.) - First 18, 24 & 27, First 53Y, Oceanis 62 Yacht, Oceanis 30.1, Oceanis 35.1, Oceanis 38.1, Oceanis 46.1 & Oceanis 51.1
- ZAGREB NAUTIČKI SAJAM (19.02.-23.02. 2020.)
- CROATIA BOAT SHOW SPLIT (22.04.-26.04.2020.)

Beneteau Yacht Rally 2020:

Početkom Svibnja svake godine organiziramo već sada tradicionalni Beneteau Yacht Rally. U 2020. će Rally početi 04.05. i završiti 07.05. BYR je lokalni Rally koje održavamo na Beneteau jedrilicama sa svim našim partnerima, kupcima, klijentima i vlasnicima. Svi su dobrodošli na ovaj kratki i zanimljiv program od 3 dana jedrenja, posjete, druženja uz dalmatinskih delicija na Vašoj vlastitoj Beneteau jedrilicili i iz naše flote.

Testiranja & prezentacije plovila

Na raspolaganju imamo sve Beneteau aktualne modele jedrilica za pokazati, testirati i prezentirati, a od Travnja 2020. Očekujemo i najnovijeg Firsta 53 Yacht iz naše splitske baze.

Za bilo koje specifično pitanje ili model za vidjeti ili pokazati nam se slobodno javite ili kontaktirajte.

Vaš Ultra Sale Team.

Read More
blog image

Nautički sajam u Parizu 2019.

Mjesec Prosinac uglavnom je za nas najmirnji period nautičke sezone. To je idealan period za pripremu u miru nadolazeće sezone i zimske radove na plovilima. Predbožićno vrijeme je također mjesec Pariškog sajma nautike (Salon Nautique de Paris), jednog od najvećeg sajma nautike u Europi nakon Dusseldorfa.

Ove godine je sajam u Parizu od 7. do 15. prosinca (Porte de Versailles – Parc des Expositions). Beneteau će izložiti sljedeće modele:

- First 18
- First 24
- First 27
- First 53 Yacht
- Oceanis 30.1
- Oceanis 35.1
- Oceanis 38.1
- Oceanis 46.1
- Oceanis 51.1

Posjete novom Firstu 53 Yacht su moguće samo uz predhodni dogovor sa zastupnikom.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Nova boja trupa na First 53 Yacht

Gelocat u blue grey boji je moguće naručiti kako bismo Vam mogli ponuditi isti First 53 Yacht kao onaj predstavljen kao svjetska premjera u Cannes-a na sajmu nautike. Dole ispod možete naći više detalja o novoj ponudu:


- BIJELI TRUPL STD bez nadoplate

- PERL GREY BOJA TRUPA (SAMO TRUP) 4.850,00 €

- GREY BLUE BOJA TRUPA (TRUP I KRMENO ZRCALO) 9.990,00 €

- METALLIC BOJA TRUPA SVJETLA - BOJA 24.000,00 €

- METALLIC BOJA TRUPA TAMNA - BOJA 24.000,00 €


Metallic boja trupa je opcija koja uključuje boju za trup, krmeno zrcalo, baštun i bočne stranice krovišta palube!!

Za više detalja, slobodno nas kontaktirajte.

Read More
blog image

14. Beneteau Yacht Rally

Posljednjih nekoliko godina povećao se broj organiziranih regata. Drago nam je što smo s ovim programima započeli među prvima u Hrvatskoj. Ove regate pružaju brojne pogodnosti za druženje pod jedrima uz organizaciju, sigurnost i tehničku podršku te pružaju priliku za jedrenje na nekim od novih jedrilica iz brodogradilišta Beneteau. Regate sudionicima omogućuju pronalaženje prijatelja i istomišljenika te predstavljaju prigodnu zabavu za obitelji, prijatelje, grupe i poslovne partnere. Naš najuspješniji reli bit će, naravno, onaj sljedeći koji planiramo. Dosada smo obišli brojne otoke, podijelili mnoge nagrade i spremni smo za nove avanture. Sve ljubitelje jedrilica Beneteau pozivamo da nam se pridruže na trodnevnom jedrenju u opuštenoj atmosferi na predivnim jadranskim otocima uz organizirane večere i druženja prilikom kojih će se posluživati tradicionalna hrana.

U 2020. sezoni je program sljedeći:

Subota, 2.5.2020

17:00 prijava i davanje uputa

Nedjelja, 3.5.2020

09:00 domjenak dobrodošlice i sastanak kormilara

11:00 start 1. etape

19:00 večera u lokalnom restoranu

Ponedjeljak, 4.5.2020

09:00 sastanak kormilara

11:00 start 2. etape

19:00 večera u lokalnom restoranu

Utorak, 5.5.2020

09:00 sastanak kormilara

11:00 start 3. etape

19:00 večera i proglašenje pobjednika

Srijeda, 6.5.2020

09:00 odjava (check out) ili nastavak jedrenja za one koji su jedrilicu rezervirali na 7 dana

 

PRAVILA:

1. Regati mogu pristupiti samo jedrilice Beneteau.

2. Jedrit će se u dvije grupe:

1. grupa: 6 jedrilica Oceanis 35.1

2. grupa: ostalie Beneteau jedrilice

3. Participacija za večere i vezove iznosi 210 eura po osobi.

4. Nagrade će biti dodijeljene za prva 3 mjesta u 1. i 2. grupi.

5. Upute i informacije o ruti bit će podijeljene na prvom sastanku kormilara.

6. Društvo Ultra jedrenje ne odgovara za štete ili ozljede tijekom događaja. Sve jedrilice i njihovi putnici su osigurani.

7. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili drugih prihvatljivih razloga, Ultra jedrenje ima pravo promijeniti rutu u posljednjem trenutku.

8. Beneteau Rally obuhvaća 3 etape. Barem jedna etapa mora biti namijenjena dodjeli nagrada.

 

Željenu jedrilicu Beneteau rezervirajte na vrijeme po posebnoj cijeni do 15.2.2020

Slike i rezultate prethodnih Beneteau Yacht Rally regata možete vidjeti na ovom linku

 

Read More
blog image

First 53 Yacht: nova boja interijera

Osjetite novu atmosferu Firsta 53 Yacht s novom mogućnošću boje drvnog interijera. Brodogradilište Beneteau u svrhu poboljšanja kvalitete i ponude uspješne performance jdrilice First 53 Yacht nudi novi dizajn interijera s novom bojom hrastovine / masivnog hrastovog poda.

Ovaj namještaj moguće je naručiti u verziji s 3 kabine i 2 kupatila ili 3 kabine i 3 kapuatila. Cijena ove varijante je 5.100 € i 10.420 €. Za sve dodatne informacije o Beneteau First 53 Yacht, slobodno nam se javite. Ispod možete vidjeti prikaz nove varijante interijera.

 

Read More
blog image

Charter Management investicije

Kao i svake sezone, Ultra nudi mogućnost ulaganja na tržište onima koji su spremni uložiti u naš Charter Management program. Dolazeća 2020. sezona već je aktualna i naš je booking već nekoliko tjedana otvoren. Očekujemo nove jedrilice u našoj floti i otvaramo novu bazu u Puli (Istra) koja bi pokrivala sjeverni dio prekrasnog jadranskog mora. Ako vas možda zanimaju naše mogućnosti, slobodno nas kontaktirajte kako biste dobili više detalja i informacija: Oceanis 51.1, Oceanis 46.1, Oceanis 38.1 itd.

Vaš Ultra Team

 

Read More
blog image

Biograd Nautički sajam - BBS 2019

Biogradski sajam nautike je danas najveći sajam nautike na otvorenom u Hrvatskoj i srednjoj Europi, svake godine je odaziv izlagača i posjetitelja u stalnom porastu i ovaj event se pretvorio u nezaobilazni sajam za sve ljubitelje brodova, jedrilica, katamarana i nautičke opreme. Ove su organizatori sajma ubacili i poslovnu B2B (Business to Business) sekciju namijenjenu charter agencijama i tvrtkama koje čine važan dio nautičke industrije u Hrvatskoj.
Naša tvrtka Ultra Sailing je od samih početaka ovog sajma ponosni sudionik pa će i ove godine u suradnji sa Beneteau predstaviti francusko Brodogradilišta poznatih jedrilica izloživši sljedeće modele:

- Oceanis 51.1
- Oceanis 46.1
- Oceanis 38.1
- Oceanis 30.1
- First 24

Očekujemo i ove godine rekordan broj izlagača i posjetitelja. Ukoliko planirati dolazak na sajmu, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo Vas dočekamo na sajmu u našim izložbenim prostorima.
Sajam počinje u četvrtak 17.10. i traje do Nedjelje 20.10.
Svi naši partneri, kolege, kupci i klijenti su dobrodošli, stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja.

Vaša Ultra

Read More
blog image

Cannes Yacht festival 2019

CANNES YACHT FESTIVAL / 10. rujna

Dragi prijatelji, partneri i vlasnici jedrilica Beneteau. S ponosom najavljujemo Cannes Yacht Festival našim sudjelovanjem na najvećem otvorenom europskom sajmu brodova
Kako očekujemo rekordan broj sudionika i posjetitelja, željeli bismo pripremiti vašu posjetu i dolazak.

Ove sezone prva zvijezda cijelog showa zasigurno će biti svjetska premijera nove Beneteau First 53 Yacht. Grupa Beneteau također će izložiti sljedeće modele:

- OCEANIS 30.1
- OCEANIS 38.1
- OCEANIS 46.1
- OCEANIS 51.1
- OCEANIS 62 YACHT
- FIRST 53 YACHT

Ove će se sezone Cannes Yacht Festival podijeliti u 2 dijela s prostorom posvećenim jedrilicama, a drugim koji će biti posvećen motornim jahtama. Naš prodajni tim bit će prisutan tijekom cijele revije kako bismo pozdravili naše partnere, prijatelje, kupce i klijente. Bit će nam zadovoljstvo pozvati nas da nam se pridružite, u slučaju da nas planirate posjetiti, pošaljite nam potvrdu putem email-a.

S poštovanjem Vaša Beneteau Hrvatska

Read More
blog image

Nova First 53 jedrilica

Nova First 53 jedirilica ostaje istinsko nasljeđe koje je obilježilo povijest plovidbe i zadržalo visoke radne karakteristike velikih jedrilica. Dizajnirana veoma detaljno, ona će ispuniti očekivanja ljudi koji vole luksuzne jedrilice viokih performansi.

Ispod ćete pronaći raspored lansiranja ovog novog plovila.

Sljedeća važna faza je 14. i 15. lipnja:

• 14. lipnja - samo trgovci
Beneteau će nas dočekati za detaljnu prezentaciju trupa br. 1 i br. 2, koji se trenutno gradi u tvornici, imat ćemo detaljnu prezentaciju voditelja proizvoda: globalni koncept broda, prezentacija proizvoda i cjenika, popis opcija, tržište itd

• 15. lipnja - zastupnici i kupci
Beneteau je posvetio 2 sata utora po trgovcima i klijentima za 1 do 1 sastanke s premium uslugom, ovdje ćete imati mogućnost personaliziranog opisa plovila od strane voditelja proizvoda za svakog od vas na pojedinačnim sastancima. To će također biti prilika za prvu procjenu specifikacija i cjenika.
 
Zahvaljujući Beneteau-ovom programu, bit će vam jedina prilika da ovaj potpuno novi model vidite unaprijed, u VIP osjećaju u tvornici i s brodom posvećenim vama.

Javite nam ako vas zanima ova prilika i kontaktirajte nas što je prije moguće kako biste rezervirali svoje mjesto.

Ovaj model neće biti dostupan za javne posjete prije izlaganja brodova u rujnu nakon ovih datuma. U listopadu u Port Ginesti organizirat će se prva ispitivanja u moru.

Read More
blog image

Foto galerija - novi Oceanis 30.1

Dragi prijatelji i Beneteau zaljubljenici, vrijeme je da otkrijte kako novi Oceanis 30.1 izgleda dok jedri sa pravim fotografijama.


Kao što možete vidjeti, vremenska prognoza nije bila savršena za fotografiranje, odnosno nije bilo sunca, ali je zato vjetar bio pogodan za jedrenje tako da je skiper u sradnji sa fotografom uspio napraviti par kadrova koji prikazuju Oceanisa 30.1 u jedrenju, čak i sa Gennakerom.

Read More
blog image

Croatia Boat Show - Split 2019

Beneteau & Croatia Boat Show 10.-14.04.2019.

Dragi prijatelji i ljubitelji Beneteau jedrilica,

S ponosom najavljujemo kako smo po 21. put i mi dio Croatia Boat Show-a.
Kako se očekuje rekordan broj posjetitelja kao i izlagača, za Vas smo pripremili „creme de la creme“ od naših francuskih ljubimica: 

-    OCEANIS 38.1
-    OCEANIS 41.1
-    OCEANIS 46.1
-    OCEANIS 51.1
-    FIRST 18

Ove sezone će se sajam održati na zapadnom djelu splitske obale.

U Slatkom Kutku našeg izložbenog  štanda potražite ljubazno osoblje koje stoji na raspolaganju za sve informacije vezane za modele koje odaberete kao vaš favorit. Vidimo se na sajmu.


Srdačno Vaš Beneteau Hrvatska

Read More